Svatomartinský švestkový koláč (B)

27. listopadu 2010 v 23:00 | Jana |  recepty
kousek koláče

Kromě pečené husy se zelím je dalším tradičním jídlem švestkový koláč s drobenkou. Tenhle koláč se dělá z kynutého těsta. Nejlepší je použít malé české švestky ze zahrádky nebo z trhu, ne velké ze supermarketu. Na tenhle koláč dávám nejen švestky, ale také tvaroh se skořicí. A je to vynikající!

RECEPT
Kynuté těsto na koláč ze 300g mouky

náplň
švestky - asi 1/2 kg
měkký tvaroh -
skořice -
vanilkový cukr
drobenka
máslo
hladká mouka
cukr



1 Máslo (ne úplně studené, ale musí být tuhé), mouku a cukr smícháme / rozdrobíme, až vznikne drobenka.
drobenka



2 Smícháme tvaroh, vanilkový cukr, skořici a trochu smetany a dobře promícháme, abychom měli hladkou směs, ale ne moc tekutou, spíš tužší.

3 Z těsta uděláme placku a na ni dáváme švestky a tvarohovou směs. Nakonec posypeme drobenkou a pečeme.
koláč 1
švestk k
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Děkuju za vaši návštěvu a přijďte na tenhle blog zase! Jana